A Doowebs vam començar treballant remotament des de casa, col·laborant amb diferents empreses i professionals. Ho continuàvem fent parcialment, ja que l’equip al complet normalment no està en la mateixa oficina o es complementa amb altres empreses i agències.
Ara amb la situació actual, ens ha estat fàcil continuar treballant remotament en equip per al desenvolupament de projectes, ja que estem habituats a treballar amb diferents eines que ens ajuden diàriament, seguidament vos indique algunes d’elles, classificades per tipologia:
Comunicació
Gmail / GSuite
Tenim el nostre domini amb GSuite, de manera que fem servir les diferents eines que ofereix Google sota el nostre domini.
Com a client de correu fem servir Gmail, que ens ofereix diferents avantatges, de les que ressaltem les següents:
Possibilitat de classificar els correus per etiquetes.
Funciona com el nostre servidor de correu, separant-lo del servidor on tenim allotjada la nostra web, estalviant recursos d’aquest.
Marge entre 5 i 30 segons per desfer l’enviament, per si ens hem equivocat en enviar un correu.
Integrat amb Google Calendar, Google Drive, Google Hangout i les diferents eines de GSuite.
Treballa fora de línia.
- Possibilitat de classificar els correus per etiquetes.
- Funciona com el nostre servidor de correu, separant-lo del servidor on tenim allotjada la nostra web, estalviant recursos d’aquest.
- Marge entre 5 i 30 segons per desfer l’enviament, per si ens hem equivocat en enviar un correu.
- Integrat amb Google Calendar, Google Drive, Google Hangout i les diferents eines de GSuite.
- Treballa fora de línia.
Google Hangouts i Hangouts Meet
Google Hangouts ens permet xatejar, fer trucades i videoconferències. Aquesta opció està integrada en Gmail i també disposa de les seues aplicacions per a diferents dispositius.
Hangouts Meet pensat per a empreses, és similar a Google Hangouts, però amb la diferència que ens permet crear un enllaç amb el qual poden accedir fàcilment als participants de la conferència. Aquest té limitacions depenent del pla de GSuite contractat.
Slack
Slack és un altre dels nostres canals de comunicació, on es poden crear diferents canals per a poder comunicar-se entre els usuaris que convides al teu espai de treball. A través d’aquests canals els usuaris poden enviar missatges i compartir arxius.
Gestió
Asana
Aquesta és una eina molt potent per a la gestió de projectes, et permet crear diferents projectes amb tasques. A les tasques les pots assignar a un usuari, establir una descripció, adjuntar arxius, crear subtasques associades i establir una data de finalització d’aquesta tasca. Té moltes més funcionalitats, vos convide a fer que ho proveu per al vostre següent projecte.
Altres alternatives a Asana, que utilitzem en diferents projectes, són Trello, BaseCamp o Jira.
Toggl
Aquesta eina controla el temps que dediquem a cada tasca, simplement has d’indicar-li el projecte i la tasca que estàs realitzant en cada moment, després pots veure informes del temps que has dedicat a cada un dels projectes o clients. Molt útil per a calcular costos de projectes. Es pot vincular amb Asana.
Google Calendar
La nostra agenda, en aquesta anotem tots els esdeveniments i reunions. Et permet crear calendaris compartits, convidar a usuaris a esdeveniments, fins i tot crear conferències a Hangouts Meet per celebrar reunions virtuals.
Dolibarr
ERP OpenSource molt complet i gratuït. Aquesta eina la fem servir per a tota la gestió administrativa: gestió de clients, pressupostos, factures, comptabilitat, gestió de proveïdors … Ho tenim instal·lat en un dels nostres servidors, de manera que es pot accedir des de qualsevol lloc a través del navegador web.
Ofimàtica
GSuite de Google / Google Drive
Com hem comentat anteriorment algunes de les eines que utilitzem estan integrades en la GSuite de Google. Els nostres documents allotjats a Google Drive s’accedeix directament des del navegador, amb la possibilitat d’editar, duplicar, compartir amb altres usuaris, afegir comentaris … Et permet crear diferents tipus de documents: documents de text, fulls de càlcul, prestacions, formularis, dibuixos …
Disseny web
Sketch
Aplicació de prototipat, ideal per al disseny web i d’aplicacions. Aplicacions similars que també fem servir AdobeXD i Figma.
Figma
Similar a Sketch però funciona en entorn web, accessible des del navegador. Una aplicació que aquesta sent cada vegada més popular en els equips de dissenyadors, ja que permet el treball de diferents usuaris sobre el mateix projecte en temps real.
InVision
L’utilitzem per accedir als dissenys que ens passen els dissenyadors. Amb l’inspector de codi podem veure el CSS de cada element i descarregar els assets que ens facilita el dissenyador. Altres alternatives que hem fet servir en diferents projectes són Zeplin o AdobeXD.
Gimp
Eina de disseny gratuïta, retoc i edició d’imatges.
Desenvolupament web
Visual Studio Code
Editor de codi que utilitzem habitualment per als nostres projectes. És compatible amb diferents llenguatges de programació i té la possibilitat d’instal·lar extensions que automatitzen i faciliten la feina diària de programador.
Google Chrome
La majoria d’usuaris el fan servir com un navegador, nosaltres a més fem servir l’inspector de codi, que ens ofereix moltes eines per al desenvolupament web, també fem servir Firefox que té un inspector bastant complet i amb diferents opcions.
Git
Sistema de control de versions per al nostre codi font. Necessària quan en un projecte intervé més d’un programador.
Filezilla
El client FTP que fa anys que fem servir. Ens permet accedir als fitxers dels allotjaments web en què treballem.
Mamp Pro / Xampp
Servidors web per muntar en local en qualsevol PC o Mac. Aquests servidors ens permeten treballar el desenvolupament web en els nostres equips abans de pujar-los a producció. Utilitzem Mamp Pro per a Mac i Xampp per a PC.