Què passa quan desenvolupes la teua pàgina web amb tota la bona intenció del món de generar vendes i, de sobte, ningú entra? No passa res, ni bo ni dolent. I, llavors et comences a preguntar: què estic fent malament?
Però tranquil, passar inadvertit a Internet és del comú. No pel producte o servei que ofereixes, sinó per les estratègies que fas servir perquè les persones puguen trobar-te a la xarxa.
Tens alguna opció per millorar? ¡CLAR QUE SÍ!
No totes les pàgines aconsegueixen posicionar-se ràpidament perquè molts dels que posseeixen una web no tenen coneixements de posicionament a Google i desconeixen el funcionament dels cercadors.
No saben de la importància dels enllaços, com optimitzar la seva pàgina, ni de bon tros coneixen quines són les paraules claus que han d’utilitzar per a un posicionament òptim en cercadors.
Per això, en aquest article et donem algunes recomanacions pràctiques perquè la teua pàgina web done un tomb i incremente les seues visites i posicionament en cercadors.
Recomanacions per tenir un bon posicionament en cercadors
1. Contingut: el rei del posicionament a Google
Actualment hi ha una gran quantitat de pàgines que ofereixen informació i, en molts casos, aquesta no és de qualitat. Per a que la teua pàgina aconsegueixca un millor posicionament web a Google, cal que afegiu contingut de qualitat</ strong>, imatges, àudios i vídeos on el lector compte amb diversos mitjans per a comprendre la informació.
Cal que sàpigues també que, al crear el contingut de la teua web, un element important són les paraules claus que componen el teu text. Aquestes s’han de indicar en el contingut per a que el teu lloc web siga entès per Google i quan es faça una recerca relacionada, aquest ho identifique i ho mostre com a resultat.
No obstant això, avui dia és cada vegada més important la naturalitat amb que elles s’introdueixen, repercutint favorablement en el posicionament orgànic i ajudant a encaixar millor el web en les recerques. Si utilitzes WordPress, pots seguir aquests consells per millorar el SEO de cadascun dels teus articles.
2. Trànsit per posicionar la pàgina web orgànicament
La nostra experiència ens diu que la major quantitat de visites vénen de Google. Aquest genera un trànsit de qualitat ja que quan una persona ingressa a Google per a realitzar una cerca és perquè té com a objectiu trobar informació i, si és el cas, realitzar una compra.
Un exemple, imagina que tens un lloc web on venen xocolata. Un usuari entra a Google i busca “xocolata blanca”, “venda xocolata blanca”, “venda xocolata blanca barat”. Google mostra 10 resultats. Coneixes quin resultat de cerca posseeix l’enorme probabilitat que l’usuari li doni clic? Ja coneixes la resposta, òbviament el primer.
D’ací, la importància que la teua web es posicione la primera. El trànsit que obtingues a cada pàgina serà rellevant a l’hora de posicionar la teua pàgina web . La probabilitat que el trànsit es dirigeix cap a la teua pàgina és més gran, si utilitzes les paraules claus indicades per a cada pàgina.
3. Estructura web en forma
Les condicions físiques de la pàgina i la implementació de millores en el teu lloc web depenen totalment de tu. En aquest cas, tu tens el ple control dels canvis que es donen internament.
De tals millores depèn que el teu lloc web es posicione en els cercadors de la millor manera.
Algunes de les millores que pots aplicar per a l’estructura o disseny de la teua web són:
- Mantindre títols amb tipus de lletres i mida prou gran i del color adequat.
- Assegurar la claredat amb què s’expressa el contingut i l’organització d’aquest.
- No oblidar-te d’innovar i utilitzar la creativitat per presentar les idees, imatges o títols.
- Tindre un bon enllaçat intern en cadascuna de les pàgines perquè siguen útils per a l’usuari.
Potser el que assenyala, et resulte un oic complicat. No obstant això, nosaltres especialistes en disseny i desenvolupament web, podem ajudar-te amb l’optimització de la teua web. Només has de consultar i t’atendrem encantats.
4. Posibilita la indexació
A la xarxa existeixen robots (programari) que tenen la tasca d’explorar llocs web amb la finalitat d’analitzar les pàgines que integren un lloc. Així les descobreix Google. Primer, analitza una pàgina, en acabar amb ella, es dirigeix a una altra tenint en compte els enllaços que posseeix. I així successivament.
Part d’aquestes dades queden guardades en el seu índex per mostrar-les fàcilment quan una persona realitze una recerca. A això se li diu indexació i és un element crucial per al cercador.
Assegura’t que la teua web estiga sent visible pels cercadors perquè els usuaris tinguen la possibilitat de trobar-la en realitzar les seves recerques.
5. Ser visible en mòbils
L’ús de telèfons intel·ligents s’ha generalitzat. Gràcies a això, la comunicació a través de mòbil està assolint una gran importància ja que la majoria ho fan servir per fer cerques i comprar. Per això, és molt convenient adaptar el teu lloc per a que siga accessible a través de mòbils .
Si la teua pàgina no és trobada en els mòbils pel robot de Google, és recomanable que generes un mapa del web per mòbil i l’enviïs a Google, per informar-lo que existeix en versió mòbil. Així aquest mostrarà aquesta versió als usuaris.
Un mapa del web o Sitemap és un llistat de URL amb què compta un web. En altres paraules, és l’índex d’un web que, generalment, és dissenyat per fer fàcil l’ubicació d’aquestes pels robots de cerca.
Amb l’Sitemap pots subministrar informació als cercadors sobre la categoria de la teva web, les actualitzacions, les pàgines que vols que els cercadors indexin, i finalment, la prioritat que els cercadors han de donar a cada pàgina.
Encara que tal vegada moltes persones consideren que és simple posicionar la teua pàgina web a Google, porta temps i dedicació. Cal treballar-lo i desenvolupar aquests aspectes perquè el posicionament de la teua pàgina web siga productiu.