WordPress és un dels Sistemes de Gestió de Continguts CMS més utilitzats per a la construcció de pàgines web. És un CMS de baixa inversió, de fàcil desenvolupament i interfície molt intuïtiva.
Encara així, com qualsevol programa informàtic, sobretot els de codi obert, WordPress pot presentar errors relacionats amb el servidor, amb la seguretat, amb la base de dades, amb la comunicació, etc. I tots els errors, al final, obstaculitzen l’experiència d’usuari en visitar la pàgina.
Per descomptat, existeixen errors en WordPress que són més freqüents que uns altres, però l’important és que sempre existeix una solució.
Quins són els tipus d’errors en WordPress?
Encara que poden existir diversos orígens, i moltes vegades es trobe el servidor involucrat, els errors en WordPress més comuns poden agrupar-se de la següent manera:
- Els errors 4XX. S’etiqueten entre el 400 i el 499. Són els codis d’error del client i informen que existeix un problema amb la sol·licitud que aquest ha realitzat.
- Els errors 5XX. Entre el 500 i el 599 els codis d’errors indiquen que, encara que la sol·licitud es va acceptar, no ha sigut complida per un error en el servidor.
- Els errors associats directament al servidor.
- Els errors relacionats amb la seguretat.
- Els errors de PHP. El PHP és un dels llenguatges de codificació informàtica. Així que són errors que han de ser resolts per desenvolupadors o programadors.
- Els errors d’arxius. Són els originats per problemes o per compatibilitat amb els plugins, els temes o un altre arxiu que s’haja instal·lat en WordPress.
Alguns errors en WordPress més comuns i les seues solucions
Entre els errors que pot presentar WorPress en la teua pàgina web estan:
L’error 500
L’error 500 sol aparéixer “500 internal server error”. És un dels errors HTTP i significa que existeix un problema intern en el servidor, però no s’identifica on està. És un error que impedeix a l’usuari accedir a la pàgina web i a més afecta en gran manera al SEU.
Pot tindre diverses causes, per la qual cosa es fa més difícil la seua solució. Pots provar buidant la caché del navegador, per a després carregar novament la pàgina.
Moltes vegades aquest error en WordPress s’origina en la execució d’algun plugin que hages instal·lat. Per tant, accedeix al teu compte d’administrador i desactiva cada plugin per a verificar-ho. De no poder entrar al panell, pots canviar de nom cada plugin mitjançant els fitxers a través de l’accés FTP.
La pantalla blanca de la mort
Aquest és un dels errors en WordPress més temuts. Ocasiona que la teua pàgina es mostre completament en blanc per als usuaris, sense informació de la causa. També pot produir el bloqueig a l’accés.
El primer que has de fer és activar el debug per a buscar l’error en WordPress. Depenent de la causa, la solució pot ser:
- Si és causat per la compatibilitat d’un plugin. Llavors deus, a través del panell de control, desactivar els plugins i activar-los de nou de manera successiva. En verificar quin és el plugin que dona el problema, l’elimines.
- Si és originat per una plantilla desactualizada, la solució seria actualitzar-la.
L’error 404
És un dels errors en WordPress més comuns. Ocorre quan l’usuari intenta accedir, per mitjà d’un link, a una de les pàgines de la web, però la pantalla indica error 404 i informa que la pàgina no existeix.
Per a solucionar-ho revisa que no existisquen enllaços trencats. A més, en cas d’haver esborrat la pàgina o haver-li modificat la URL, has d’implementar la seua redreçament.
L’error en intentar establir una connexió segura
És un error que li mostra el navegador als usuaris per a indicar-los que no es pot establir una connexió segura amb el teu web.
Generalment, aquest problema es deu al certificat Secure Sockets Layer SSL, un mecanisme per a encriptar les dades i impedir que els hackers puguen accedir a informació crítica.
Si el SSL va caducar, deus contractar un nou certificat. També pot estar mal instal·lat, i en aquest cas cal sol·licitar ajuda a un programador o al proveïdor de hosting.
WordPress no envia notificacions per emails
Com una mesura per a impedir que el servidor siga utilitzat per a l’enviament massiu de spam, moltes vegades l’empresa proveïdora del servei d’hosting deshabilita la funció PHP mail.
En aquest cas, WordPress no podrà enviar cap mena de notificació a l’administrador a través del correu electrònic. Però això se soluciona en instal·lar un plugin d’SMTP.
Els canvis no es fan visibles en el teu web
A vegades les actualitzacions executades a una pàgina no es fan visibles en la interfície. És un dels errors en WordPress més frustrants. Però sol deure’s a problemes d’emmagatzematge.
Per a corregir-ho neta la caixet del navegador. Si el problema persisteix és necessari que esborres la caché del plugin d’emmagatzematge, en cas que ho utilitzes.
Error de connexió amb la base de dades
Un altre dels errors en WordPress que més ocorre és el problema en connectar-se amb la base de dades. Si s’origina per algun bloqueig en el teu servidor, la solució és contactar al proveïdor del servei.
Però és molt comuna que la causa siguen les credencials incorrectes en la base de dades. En aquest cas només has d’ingressar al panell d’administrador i verificar l’usuari i contrasenya.
WordPress no ix de la manera manteniment
Pot passar que, en executar actualitzacions en la teua pàgina web, aquesta quede paralitzada en el manteniment. És un error que pot originar-se, entre altres causes, per actualitzacions massives o pel tancament del navegador sense haver-se culminat el procés d’actualització.
Se soluciona fàcilment. Has d’accedir des de l’FTP i eliminar l’arxiu .maintenance. Després actualitza la pàgina web.
Els errors en WordPress que puguen presentar-se en el teu web han de ser solucionats el més ràpid possible.
Una pàgina no disponible per a l’usuari o amb inconvenients per a la seua navegabilitat farà que perdes trànsit i vendes. Però no és el pitjor, una pàgina així també projecta una imatge poc de confiança de la teua marca.
Per a qualsevol dubte en la resolució dels errors en WordPress de la teua pàgina pots contactar-nos. Si cerques contractar empresa de desenvolupament web no busques més i contacte amb nosaltres.